3. června 2011

Buď můj Belmondo, ty jeden vožralo

Možná jste si všimli, že máme rádi pofidérní, možná až obskurní věci od suprstár přes Ivetu Bartošou a Artura Bartoše až po legendární televizní estrády z počátku tohoto století (s láskou vzpomínáme na Čundrkántryšou a Haničku se Štefim v Hogo Fogo). Řekla bych, že je to něco jako oddech a odreagování od všech těch überalternativních neointelektuálních věcí, co jinak děláme/posloucháme/pozorujeme etc. A protože se cítíme jako trendsetteři (hahaha), přijde nám to dost kůl a postupně tím nakazujeme další lidi (hahaha).

Včera jsem při večerním surfování po televizních kanálech narazila na překvapení v podobě kultovní šou Jirky Krampola Nikdo není dokonalý! Jo, natáčejí se nové díly a je to ještě trapnější než kdysi. Proto to dávají taky až o půl dvanácté, protože takhle pozdě dávají jen pořady pro úchyláky (viz Tabu).

O Jirkovi aka českýmu Belmondovi koluje v našich kuloárech spousta (ne)pravdivých historek. Věděli jste, že má Jirka rád Kasabian a byl jednou dokonce v lochu za to, že veřejně podporoval nelegální stahování hudby? No, já vlastně taky ne.

Pořad mě zaujal po pár prvních vteřinách. Hned po Belmondových zubech, které jsou až o několik odstínů světlejší než jeho vlasy, mě zarazilo složení publika. Čekáte zájezd důchodců a jezeďáků ve středních letech? Omyl, vážení. Samá omladina a dokonce v prvních řadách! (Kéž by naše učitele na gymplu taky napadlo jet jednou místo do divadla na nátáčení televizní estrády!)

zda bylo absolvování této šou součás
sebepožkozování tohoto emochlapce
zřejmě bohužel nezjistím...

Opravdová třešnička, pokud ne rovnou třešeň, byli ovšem hosté pořadu. Katolický, prý zcela pokrokový (divím se, že ho ještě nevyloučili) farář Zbigniew Czendlik a osina v zadku českých politiků, všemi oblíbený Václav Moravec! Jak jsem si přečetla, Zbigniew Czendlik rád pije a kouří, obléká si značkové oblečení, hraje golf s papalášema, od kterých vytřískává peníze, líbí se mu ženské a jeho nejlepší kámoška je Hanka Zaňáková (oni ho opravdu ještě nevyloučili?).

Jak vidno, v tomto pořadu skutečně nepotřebují poskoky s cedulema "smích" a "potlesk", protože multifunkční Belmondo si opravdu vystačí sám. Roztleskává publikum svýma namakanýma prackama po každé vymyšlené historce z natáčení, po každém trapném vtipu s Evou Pilarovou (včera zazněl jeden o jejích umělých zubech) a dokonce publikum muselo na povel Jirky tleskat i tomu, že má na sobě Václav Moravec oblek (z lesklého materiálu... ach Václave!). Jeho velebnost přihodila pár vtipů o svých jazykových trapasech (jo to jsem nenapsala, je to Polák, co už dvacet let žije v Česku...to se člověk vážně ani po dvaceti letech nenaučí slušně česky?) a o tom, jak si v Náchodě v obchodě s pultovním prodejem koupil vložky.

Václav to okořenil pár historkama z natáčení "Otázek" (třeba o tom, jak mu tam kníže usnul, ale to už je starý, ne?) a jak jednou naboural stříbrnej mercedes (slovo mercedes v tom pořadu vypípli... zatímco to, že po pár vteřinách Václav vyslovil slovo "kretén" už nikoho nevzrušovalo). Protože ráda pozoruji badylengvič všech lidí, nemohla jsem si nevšimnou, že Václav, o jehož sexuální orientaci se vede mnoho diskusí, se na červené pohovce tlačil čím dál více do rožku, přičemž jeho velebnost Zbigniew se tlačil čím dál více na Václava a já začala přemýšlet o tom, jak to asi musí vypadat v tom jeho kostele.


Abych nezapomněla, ten pořad je stále postaven na tom, že ukazuje český lid jako bandu hlupáků, kteří neumí zodpovědět základní otázky. Ale o tom škoda psát.
Kdo chce, ať se sám podívá.

Žádné komentáře: