17. února 2011

Lady GaGa je body-artistka

V neděli se předávaly Grammy, což je údajně asi nejprestižnější ocenění v hudebním průmyslu.
Přeskočím teď tu pasáž o tom, jak to Arcade Fire všem natřeli... ostatně mnohem zajímavější než jejich vítězství totiž byly internetové reakce zhrzených (většinou)teen amíků, jejichž humorným průřezem je možno se pokochat třebas na tomto blogísku.

Zcela úpřímně mě totiž v souvisloti s tímto ceremoniálem více zajímalo, do jakého latexového oblečku zahalí svoje přednosti Katy Perry, ale hlavně, jakou šílenost si na sebe obleče Lady 'Dží'!

GaGa nezklamala. Ačkoliv se světem internetu prohnalo pár jakožeposměšných narážek na to, že té holce už asi došla inspirace, protože se ten večer objevila JEN v obřím vejci (kde ležela tři (!) hodiny v kyslíkové masce) a pak se převlékla JEN do nějakých kožených šatů, které měly JEN jaksi plasticky zvýrazněné pozadí a popředí. Skandál no.
GaGa ale došla mnohem dál a jestli jste si toho nevšimli už na přebalu jejího nového singlu Born This Way, tak doufám, že alespoň na jejím Grammy vystoupení:



Ano, z Lady GaGa je teď body-artistka. Nebo chcete-li, umělkyně body artu.

Po Grammy se totiž objevila v nějaké americké talk-show takhle













a taky takhle














Někdo by mohl namítnout, že se GaGa jenom zbláznila, nebo že se z ní konečně klube ten mimozemšťan, jehož zárodek má už delší dobu v těle... My pop-culture geekové však víme, že se zřejmě jenom nechala inspirovat známou francouzskou body-artistkou Orlan, která se tak nějak proslavila svýma tělesnýma modifikacema a vypadá nějak takhle



Orlan založila novou uměleckou disciplínu Carnal Art (jo čtete dobře - ne canal, ale carnal...překládá se to jako Karnální umění). Nechala si při plastických operacích vložit pod kůži silikonové implantáty na lícní kosti a po stranách čela...k tomu ji prý inspirovala tvář Mony Lisy (chich)... ona to prý jen trochu vyhrotila a teď vypadá, jako kdyby měla rohy. Ale líbí se jí to.

Při plastických operacích nepoužívá anestezii, aby mohla předčítat filozofické texty, doktoři musí nosit jí navržené oblečení a operační sál je taky vydyzajněný podle jejího návrhu. Operace natáčí a přenáší živě satelitem nebo ze záznamu vytvoří dokument.

Dopadne Lady 'Dží' taky tak? Podle odhadů nejsou její "implantáty" voperované...zatím.
Ale třeba budou jednou s Orlan nejlepší kámošky.
Zdá se mi, že mají podobný vkus.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

to mi rekni jaka zasrana lecebrita!!! ma takovej styl?