3. září 2011

Frnda open pártoška '11 hell yeah!

Těžká jsou (nejen) rána opilcova, přesto nepřekonám tu neodolatelnou touhu podělit se s vámi, jak jsme se měli včera na brněnském otvíracím večírku podzimní koncertní sezóny, nebo chcete-li poprázdninové afterparty po klasicky mizerném kulturním létě v Brně.

Přijedeme na prýgl, už se lehce stmívá, u prvního stánku si objednáváme Staroprameny, abychom si dodali odvahy na složitou cestu k podniku zvanému Sokolák, kde se měla konat ona akce. Po malém zmatení, která je ta prudká zatáčka doprava z instrukcí pořadatelů, jsme nakonec kráčeli za davem po prudké zatáčce doleva, tmou a houštinami oklopení, svůj strach jsme zaháněli rozebíráním veselých historek z mládí a nejnovějších drbů.

U vchodu milé slečny z Minimon.cz dali nám po předložení vstupenky bez okolků plastový FRNDA OPEN přívěsek a Starobahno v plechovce zadarmo. A jak se říká, darovaném pivu na značku nehleď, tož jsem ho do sebe kopla a musím řéct, že to nebylo zas až tak špatné, jak jsem čekala, ale možná jen tu starobahní chuť překonala chuť plechu z plechovky, kterou mám spojenou s příjemnými okamžiky svého života. Nicméně žlutoskvoucí stánek s nápisem Černá hora mě potěšil a dojal skoro k slzám a já se při zvucích tradiční cimbálovky jala pro dalšího pivsona právě sem.

Zanedlouho po cimbálovce nastupuje oblíbená partička komiček Čokovoko v sexy hadřících. Světla se střídavě rozsvěcují a zhasínají (=můžeme krást, jak nám poradil jeden z moderujících moderátorů), údržbáří z Bystrca to rozjíždějí v prvních řadách, řveme "Evo!" na plnou hubu, ale ony to stejně nezahrajou. Pecky z nejnovějšího alba publikum příjímá vlažně, zatímco hitovky typu Vladova zpověď a Etapy v životě ženy nás všechny rozvášní. Té Evy, Evičky, je ale škoda. Byl to velký fail večera, na který jen tak nezapomenu.

Jdeme na další pivsony a na podiu se už připravují Kalhotky, celým jménem samozřejmě To žluté, co máte na kalhotkách. V mých kruzích kolovaly fámy, že Kalhotky se při vystupování schovávají za slušivé masky, aby je nikdo nepoznal, však včera jsme poznali, že tento element je již minulostí a Kalhotky vystupují v úplně normálním oblečení, dokonce ani ne v kalhotkách, ačkoliv si matně vzpomínám, že zpěvák měl na sobě pouze kostičkované trenýrky klasického střihu. Jinak to znělo podle očekávání, jako vožralej Hložek s Kotvaldem, ale hlavně, že zahráli to Brno. Objímám se s místním hipsterem, aspoň mi není zima. Piju jeho víno a dnes doufám, že nemám mononukleózu nebo něco horšího.

Mám rozmazáno, dotěrní údržbáří z Bystrca do nás valí bůhvíco a sahají na nepatříčná místa, však po upozornění toho nechávají a jdou něco udržovat do backstage. Začínají hrát Vložte kočku. Pro někoho sračka, pro někoho nadějná kapela s potenciálem. Nevím k čemu se přiklonit, pohybovali se střídavě na obou protipólech. My ale opouštímě místo činu záhy, jdeme tmou a houštinami, nic nevidím, ale nijak mě to nevzrušuje. Doteď ten konec nechápu.

Za lo-fi fotky děkuju Béčku.

Žádné komentáře: